Gode råd for å unngå "feriemage"

Det er ikke noe som kan sette en stopper for sol, sommer og feriehygge som dårlig mage.

Når vi reiser mot fjernere himmelstrøk blir vi nemlig ikke kun møtt av andre kulturer, men også andre bakterier.

”Vi opplever hvert år at mange får ødelagt ferien sin som følge av matforgiftning eller dårlig hygiene. Derfor oppfordrer vi alltid på det kraftigste at de reisende selv sørger for god hygiene og tenker over hva de spiser,” forteller Uffe Svennson, direktør i Gouda Reiseforsikring og tilføyer:

”Men noen ganger skyldes det også simpelthen at kroppen får i seg noen bakterier den ikke er vandt til. Det er dessverre en risiko som er vanskelig å komme utenom”.

  • Spis kun mat som er tilberedt – unngå fisk og skalldyr
  • Vask hender etter toalettbesøk og ha gjerne våtservietter med i vesken
  • Undersøk om det er sikkert å drikke vann fra springen. Ellers hold deg til flaskevann
  • Skyll og skrell frukt og grønnsaker
  • Ha reseptfri medisin med hjemmefra, så kan du raskt få behandling hvis det skjer et uhell

Erstatning for ødelagte feriedager

En reiseforsikring er normalt ikke en garanti mot sykdom på ferien, men den kan hjelpe hvis uhell skjer. I tillegg til at reiseforsikringen kan sørge for at man får den rette rådgivning og behandling så man fort kan komme seg opp på benene igjen, så hjelper den også hvis flere reisedager går tapt eller hvis man må melde avbud til planlagte utflukter som allerede er bestilt og betalt.

Rask og riktig behandling er nettopp viktig hvis man vil redde ferien. Med en privat reiseforsikring får man hjelp med å få den beste legebehandlingen hvis det skulle bli nødvendig. Riser man derimot kun på det blå kortet, er behandlingen kun dekket hos offentlige leger og sykehus.

”På mange populære reisedestinasjoner er det ofte et veldig begrenset tilbud av offentlige leger, og noen ganger ligger det veldig langt vekk. Og man har ikke tilgang til en alarmsentral som kan hjelpe med å finne den rette behandlingen, ” forteller Uffe Svennson og utdyper:

”En reiseforsikring er selvfølgelig ikke en forsikring mot sykdom. Men hvis vi blir syke er det altså veldig god hjelp å hente. Både så vi kommer best over sykdommen, men i noen tilfeller også så vi får muligheten til å innhente den tapte ferie på et annet tidspunkt”.

 

Ytterligere informasjon

Hvis du ønsker å høre mer om overstående, er du velkommen til å kontakte vår kommunikasjonsavdeling her.