NY Avbestillingsforsikring

Sommerferie uten frykt for å miste jobben.

01-06-09

(20. mai 2009) Finanskrisen har ført til konkurser og økende arbeidsledighet, og enda flere er i risiko for å miste jobben. Ferien er allerede bestilt, men på grunn av den økonomiske situasjonen er det flere som ikke tar seg råd til å dra på ferie. Gouda Reiseforsikring tilbyr nå avbestillingsforsikring som gjelder ved avbestilling som følge av konkurs eller arbeidsgivers oppsigelse.

Usikkerheten på jobbmarkedet og frykt for oppsigelser og permitteringer har gjort nordmenn usikre på familieøkonomien. Reisebyråene merker at vi venter lenger med å bestille sommerferieturen, noe en undersøkelse foretatt av reisebyrået Berg-Hansen kan bekrefte. Undersøkelsen ble gjennomført i februar/mars og viste at opp mot 80 prosent av respondentene ennå ikke hadde lagt sommerferieplaner.

- Tidligere år har vi hatt stor pågang av sommerferiebestillinger allerede ved juletider. I år har det vært stille, men nå som ferien for alvor nærmer seg har vi stor pågang, sier Anette Maltun Koefoed, informasjonssjef i reisebyrået Berg-Hansen. Hun mener at den økonomiske situasjonen har ført til at flere avventer økonomiske forpliktelser og utsetter reisebestillingene så lenge som mulig.

Større forsiktighet i krisetider

I krisetider er det større interesse for å forsikre seg mot økonomiske tap. Avbestillingsforsikringen gjør at du kan bestille ferieturen selv i usikre økonomiske tider, uten økonomiske forbehold. Blir du sagt opp fra jobben innenfor tre måneder før avreise er du dekket av avbestillingsforsikringen og får pengene tilbake for den planlagte reisen. Forsikringen gir også full dekning dersom du mister jobben og får deg ny jobb som hindrer deg i å gjennomføre ferieplanene dine.

Foruten dekning ved oppsigelse dekker Goudas avbestillingsforsikring kansellering av reise grunnet sykdom og skade, brann eller innbrudd i egen bolig og skilsmisse eller opphør av samboerskap.

- Vi ønsker at folk skal reise og oppleve verden. Vi kan ikke løse finanskrisen, men vi kan gjøre det lettere og tryggere å foreta økonomiske disponeringer frem i tid, sier Calle Hirsch, skadesjef i Gouda Reiseforsikring. Du kan lese mer om tilbudet på www.gouda.no/avbestilling.

Gouda Reiseforsikring

Gouda Reiseforsikring er en del av det nederlandske forsikringskonsernet De Goudse, som har solgt reiseforsikringer siden 1952. Gouda selger reiseforsikringer i mer enn 40 land, og er med det bredt representert over hele verden. Gouda Reiseforsikring har vært representert i Norden siden 1994 og har egen alarmsentral.

For ytterligere informasjon kontakt:

Gouda Reiseforsikring

Calle Hirsch, skadesjef

Tel: 24 14 45 75 / 91 68 43 46