Tips og råd på reisen

Her kan du få inspirasjon og nyttige tips til reisen.

Alvorlig syk på drømmeferien

I juni 2006 tok Eva Hagby (49) permisjon fra sin stilling som franchaise-direktør i Thon Hotels for å leve ut reisedrømmen. Sammen med sin mann Espen og sønnen Thomas la hun ut på det som skulle bli en over to års seiltur.

I desember 2007 rammet ulykken dem. I Colombia ble Espen alvorlig syk, med lammelser i hele kroppen. Eva og familien opplevde da betydningen av å ha en god reiseforsikring, som ga dem assistanse umiddelbart. De var i et land hvor de ikke kunne språket, men reiseforsikringen sørget for at de hadde en spansktalende dansk lege til disposisjon, som hele tiden kommuniserte med sykehuset og holdt dem orientert om mulige diagnoser og hva som skjedde. I en sårbar situasjon opplevde Eva at forsikringsselskapet ordnet alt det praktiske, at de ble fulgt opp tett og hele tiden fikk informasjonen de behøvde.

Espen ble bedre, men ulykken gjorde noe med Evas innstilling. Hun vurderte å slutte i jobben og begynne med noe hun opplevde som mer meningsfylt. Noen måneder senere så hun en stillingsannonse på internett. Reiseforsikringsselskapet de hadde brukt skulle utvide virksomheten i Norge, og lyste ut en lederstilling. Etter sin personlige erfaring opplevde hun at dette var en stilling hun ønsket og som bidro til å hjelpe andre. Hun fikk jobben, og har nå en lederstilling i reiseforsikringsselskapet Gouda.

- Strengt talt trenger du bare pass, kredittkort og tannbørste for en vellykket ferie, sier Eva Hagby i Gouda Reiseforsikring. Men, dersom du ønsker mer trygghet på turen deler Eva gjerne sine beste tips og råd, både for sikkerhet og kos.

Det aller viktigste er å sette seg inn i lokale forhold, spesielt hva gjelder levestandard og kriminalitet. Å gli inn blant lokalbefolkningen kan gi deg en langt hyggeligere og, ikke minst, en tryggere ferie. Legg igjen smykker og verdisaker hjemme – ikke flagg din velstand og gjør deg til et yndet offer for hverdagskriminalitet.

Hvis du også tar til deg rådene under ligger alt til rette for deilige feriedager!