Lær deg teknikker for å mestre stress, angst og depresjon

I samarbeid med Eyr gir vi deg tilgang til Online mental helsehjelp, så du kan lære teknikker for å mestre mentale utfordringer på en bedre måte.

Det er alltid en omstilling å flytte hjemmefra for å studere i utlandet. Utfordringer som å tilpasse seg en ny studiehverdag, kommunisere på et annet språk og bygge opp et nytt sosialt nettverk kan alle påvirke hvordan du har det. Vi i Gouda ønsker å gi deg et tilbud for å støtte deg i omstillingen så du virkelig skal kunne få det spennende utenlandsoppholdet du lenge har sett for deg. Gjennom forsikringen får du et kvalitetssikret tilbud fra Eyr. 

Hva er Online mental helsehjelp?

Online mental helsehjelp er digitale selvhjelpsprogram, men støtte av psykolog underveis i programmet. Online mental helsehjelp kombinerer psykologsamtaler over video med et digitalt selvhjelpsprogram som er tilpasset akkurat det du trenger hjelp til.

Gjennom digitale selvhjelpsprogram kan du:

  • Få innsikt i hva dine mentale utfordringer består av
  • Forstå sammenhengen mellom tanker, følelser og handlinger bedre
  • Lære teknikker for å mestre uønskede tanker og følelser
  • Oppleve langvarig positiv effekt ved å lære å bli din egen terapeut

Program kan gjennomføres både på mobil, nettbrett og PC/Mac, og består av artikler, øvelser og teknikker som hjelper deg med å takle utfordringene dine. I tillegg får du oppfølging av psykolog gjennom 5 videosamtaler på 25 minutter, og mulighet for skriftlig meldingsutveksling med psykologen.

Et program varer mellom 6 og 8 uker, avhengig av hvor lang tid du selv ønsker å benytte.

Selvhjelpsprogrammer tilpasset dine utfordringer og behov
Icon-tip

Hvorfor bruke Online mental helsehjelp?

Programmene er tilpasset deg som ønsker hjelp til å håndtere stress, søvn, angst og depresjon, men dette er ikke kun et tilbud når ting har blitt altfor utfordrende og vanskelig. Det er også for deg som ønsker en sparringspartner rundt mer hverdagslige spørsmål og utfordringer. Grunner til å ta kontakt med Eyr kan være alt fra tanker om karrierevalg, nervøsitet rundt presentasjoner du må holde, venner og kjæreste, rus og også mentale utfordringer som angst og depresjon.

For deg som har studentforsikring utland er det kostnadsfritt å benytte Online mental helsehjelp.

Ta i bruk tjenesten

Følg stegene under og lær deg mestringsteknikker for å få bedre psykisk helse.

For å ta i bruk tjenesten Online mental helsehjelp, kan du enten laste ned Eyrs mobilapp eller gå inn på på Eyrs mobilapp her.

For å logge inn trenger du BankID og personnummer.

  1. Velg "Mental selvhjelp". 
  2. Velg psykolog og ønsket tidspunkt for oppstartsamtale.
  3. Velg type utfordringer du opplever.
  4. Velg eller legg til din "Gouda" som betalingsmetode og legg inn din referansekode* og bekreft timebestillingen.
  5. I forkant av oppstartsamtalen fyller du ut et skjema for kartlegging av utfordringene og den mentale helsen din. Du får tilgang til skjema gjennom innboksen i Eyr-appen, dagen før første time.
  6. I oppstartsamtalen vil psykologen gjennom kartleggingsskjemaet med deg, og du får et behandlingsprogram som er tilpasset dine behov.

* Referansekoden ble sendt deg da du kjøpte forsikringen. Kodeordet finner du i skrivet med informasjon om Eyr-tjenesten. Har du ikke kodeordet tilgjengelig, kan du sende en henvendelse till oss. Registreringen gir deg gratis tilgang til programmene.

Etter oppstartssamtalen kan du velge om du vil ha oppfølging av psykolog underveis (4 * 25 minutterssamtaler på video) eller om du vil gjennomføre programmet på egenhånd.

Dersom du har tekniske problemer eller spørsmål om Eyrs tjenester, kan du få hjelp på chat ved å gå inn på eyr.md/support, eller ved å sende en mail til support@eyr.md. Du kan også ringe Eyr på telefon 23 89 86 06.

Personvern

Eyr følger GDPR og de samme personvernreglene som det norske helsevesenet. All tilgang til sensitiv informasjon er begrenset til deg og psykologen din. Gouda har ikke tilgang til informasjon om hvorvidt du tar denne tjenesten i bruk eller ikke. Goudas rolle er kun å gi deg muligheten til å prøve en god tjeneste som vi håper og tror kan være til hjelp for deg.